Kørekort forløb

læs alt om vores forløb

På Vejgaard Køreskole gør jeg alt hvad jeg kan for at få dig let, sikkert og hurtigt igennem forløbet.

Kørekort forløb

Det er en særlig ting at tage kørekort. Et kørekort giver en kæmpe frihed til at køre ud i verden, og det medfører et stort ansvar. Ansvar for en selv, de passagerer man har med i bilen og for de fodgængere, cyklister, motorcyklister og andre bilister, man skal ud at køre i mellem. Derfor er det vigtigt, at man vælger den rigtige kørelærer. Det vigtigste for mig er, at du som elev får en god og grundig uddannelse, og at du får en rigtig god oplevelse af køreuddannelsen.

Hos mig får du godt humør og høj faglighed i førersædet, så du let sikkert og hurtigt står med dit kørekort. Jeg lægger stor vægt på hver enkel elevs behov for at sikre, at du kommer bedst muligt igennem forløbet.

Jeg forventer, at forløbet tager 2-3 måneder, såfremt lægeerklæring og kørekortansøgning bliver godkendt, og der ikke er unormalt lang ventetid på prøver.

Inden du starter, er det en rigtig god ide at få lavet en lægeerklæring og få taget et pasfoto, men kan du ikke nå det, kan det også klares efter opstart.

Du kan tidligst starte tre måneder før du bliver 17 år.

Al teoriundervisning foregår i lokalet på Hadsundvej 56a i Vejgaard. Teoriforløbet strækker sig over 7 uger og fordeles på 7 dage mellem kl. 17.00 og kl.20.00.

På Vejgaard Køreskole har jeg helt bevidst valgt at sætte eleven i centrum. Det betyder helt konkret, at vi udelukkende kører med små, effektive teorihold på højst 12 elever. Det giver ro og plads til alle, og jeg vægter den afslappede og uformelle atmosfære, hvor der ikke er nogen dumme spørgsmål.

Køreundervisning

Inden du begynder at køre på trafikerede veje, skal du først ud at køre en bil under trygge forhold. Det foregår på en lukket øvelsesplads, hvor du selv får lov at sidde bag rattet og styre bilen. Du vil naturligvis hele tiden blive overvåget af kørelæreren, som instruerer dig over radioen, og sørger for, at der ikke går noget galt. Der kører kun tre elever ad gangen på banen, så der er god plads mellem bilerne.

Hen mod slutningen af kørekortsforløbet skal du på køreteknisk kursus, det man populært kalder for glatbane. På det tidspunkt har du en vis rutine i at køre bilen under normale omstændigheder, men på glatbanen kommer du til at opleve, hvordan bilen reagerer i kritiske situationer. Du lærer dermed, hvor vigtigt det er at tilpasse hastighed, styring og bremsning efter forholdene, og hvordan du selv skal reagere, hvis du alligevel får en udskridning.

Al banekørsel foregår på Køreteknisk Anlæg i Nørresundby eller Støvring.

Mellem tredje og fjerde teoriaften, skal du ud at køre i skolevognen. Derefter skal du køre mindst én gang om ugen.

Som elev har du naturligvis brug for at få så lidt fravær fra skolen som muligt på grund af køretimerne. Derfor gør jeg, hvad jeg kan for at få køretimerne til at ligge i frimoduler eller efter skoletid. Selvfølgelig skal det også være inden du skal på fritidsjob eller til sport. Det kan også lade sig gøre langt hen ad vejen, men jeg kan ikke love at det kan lykkedes hver gang. 

Efter du har haft en lang og måske hård skoledag, hvor du har skullet koncentrere dig i mange timer, kan det også være en stor mundfuld at blive kastet ud i myldretiden kl. 15. Andre trafikanter udviser ikke altid tålmodighed og forståelse for skolevogne, når de har travlt med at komme hjem fra arbejde.  Kørelektionerne vil derfor primært ligge på hverdage mellem kl. 8.00 og 16.30. I weekenderne holder jeg som udgangspunkt fri, så jeg kan møde frisk på arbejde mandag morgen igen.

Elever er ikke ens: Enkelte elever kan godt nøjes med de lovpligtige lektioner, andre har behov for flere. Vi lærer ikke lige hurtigt. Nøjagtig som alle får forskellige karakterer i skolen og nogen bruger mere tid end andre på at opnå samme karakter. Men øvelse gør mester.

Vil du vide mere ?

find os

Hadsundvej 56a
9000 Aalborg

ring til os

+45 26 15 32 13

skriv en mail

mail@vejgaardkoreskole.dk